HomeProductenTuin & ParkVerticuteer machine – 40 cm breed

Verticuteer machine – 40 cm breed

  • Merk: Eliet
  • Type: E401
  • Werkbreedte: 40 cm breed
  • Brandstof: Aspen blauw
  • Motor: Honda GP160
  • Gewicht: 51 kg

Om een gezond en groen gazon te hebben, is het zinvol in het voorjaar en eventueel najaar het gazon te verticuteren. Met deze Eliet verticuteermachine verwijderd u als een professional gemakkelijk het mos en dood gras in het gazon. Deze professionele verticuteermachine heeft een traploze in hoogte verstelbare instelling, zodat u makkelijk en zelf de werkdiepte kan bepalen.. Door de grote wielen wordt het werk makkelijker en zorgt ervoor dat de machine als vanzelf over het gazon rolt.

Wat is verticuteren?

Verticuteren is het weghalen van de viltlaag die in het gazon groeit. Oftewel, het weghalen van mos en dood gras in het gazon. Door deze laag kan het gazon langzaam verstikken. Wanneer u het gazon verticuteert voorkomt u verdere viltvorming en mosgroei. De verticuteermachine bestaat uit een aantal flink scherpe messen. Deze messen gaan tot 1 cm diep de grond in en snijden daar de wortels van de mossen door. Hierdoor sterven de mossen af en kunnen ze met een gewone hark zo uit het gras geharkt worden. Water kan weer met gemak de grond in, maar ook licht en zuurstof kan zo de grond goed bereiken.

Wanneer moet ik verticuteren?

Over het algemeen is het beste om 1 keer per jaar te gaan verticuteren. Tenzij u veel last heeft van mosgroei, dan kunt in het najaar nogmaals gaan verticuteren. De eerste keer kunt u het beste in maart, april of mei doen.

10 stappenplan om te verticuteren

  1. Het gras moet een beetje vochtig zijn voordat u begint. Sproei eventueel eventjes het gras voordat u begint. Dit zorgt ervoor dat de messen dieper in grond kunnen en een sneller herstel. 
  2. Maai eerst het gras voordat u gaat verticuteren. Hierdoor kan de verticuteermachine makkelijker bij de mossen komen en heeft u een beter resultaat. 
  3. Stel de hoogte van de machine in. Heeft u een dikke viltlaag, dan adviseren wij de messen 1 cm diep in de bodem stellen. Heeft een dunne viltlaag, dan hoeven de messen maar 0,5 cm diep te gaan. 
  4. Verticuteer het gazon 1 keer in de lengte. 
  5. Verticuteer het gazon 1 keer in de breedte. U kruist als ware de verticale banen. 
  6. Hark de dode mossen uit het gras 
  7. Zaai eventueel gras op de kale plekken in
  8. Bemest het gazon waardoor de groei van het gras bevorderd wordt. 
  9. Kijk waardoor op sommige plekken meer mos ontstaat. Bijvoorbeeld of het mogelijk is om meer zon in die plekken te laten vallen. Snoei eventueel takken die voor schaduw zorgen weg. 
  10. Doe een bodemtest om de zuurgraad van het gazon vast te stellen en stuur eventueel bij door kalk of ijzersulfaat aan het gazon toe te voegen.
*

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW, exclusief schade risico regeling 7% en exclusief. kosten voor onderhoud, brandstof, olie, slijp- en slijtage, transport, reiniging, accessoires en diverse toebehoren, eventuele milieuheffingen en toeslag voor schade-afkoop- en brand-/diefstalregelingen.

  • Bezorgen op locatie mogelijk
  • Op werkdagen en zaterdag voor 16:00 gereserveerd is dezelfde dag nog aan het wark
  • Persoonlijk en eerlijk advies
  • Probleem oplossend denken staat centraal neem gerust contact met ons op
Add to cart